Spelförslag – Wimbledon – tisdag

Sitter och följer måndagsmatcherna när jag skriver detta, och ser i nuläget Hewitt i stora problem, när han exakt nu har 3 matchbollar emot sig. En stor sensation om han blir utslagen av en kvalspelare, men detta händer titt som tätt just i den vanskliga första omgången. Nu är det klart. 3-1 i set till kroaten, och en av de stora favoriterna är borta. 

Jag ska nu försöka mig på att hitta spelförslag på tisdagens matcher, som också de är från den första omgången. Favoritoddsen är återigen ganska låga, i alla fall på de största favoriterna.

Yevgeny Kafelnikov – Raemon Sluiter

Kafelnikov har bara spelat en match på gräs i år, då han förlorade mot Karol Kucera i Halle. Han är inte i lika gott slag längre och jag tror inte han tar många fler titlar i sin karriär. I Wimbledon har han inte lyckats särskilt bra, och har inte kommit längre än till 3:e omgången på de 5 senaste försöken. Sluiter däremot har visat ett bra grässpel, med bl.a. en semifinalplats i Hertogenbosch där Schalken blev för svår. Jag tror den här matchen kan sluta hur som helst, och kan inte se någon favorit. Värderar därför 50-50, och med oddset 2.37 på Sluiter får vi ett bra värde på 118.5 %. Satsar 8.1 % av banken.

Mark Philippoussis – Mariano Zabaleta

Philippoussis är naturligtvis favorit här. Hos mig också, men oddset på Zabaleta känns väl högt. Philippoussis har trots allt inte vunnit någon match på gräs i år, och även om Zabaleta inte är någon grässpecialist, så är han faktiskt rankad bättre i världen för tillfället. Så tennis kan han ju spela. Tycker att Zabaleta har minst 18 % chans här. Oddset 7.00 ger goda 126 % i värde. Spelar 2.6 % av banken.

Nikolas Kiefer – Gilles Elseneer

Elseneer kvalade sig in med vissa problem, är rankad 199:a och har inte slagit någon spelare rankad på top-100 i år. Kiefer gick till final i Halle och är bra på gräset. Han avbröt första matchen i Hertogenbosch pga av en skada i benet. Nu har han har fått en veckas vila, och om han kommer till start här (vilket jag tror han gör), så är jag tämligen säker på att han tar sig vidare. 75 % och oddset 1.40 ger 105 % i värde, och jag spelar 7.5 % av min bank.

Hicham Arazi – Alexander Popp

Arazi har visat bra form i de förberedande turneringarna. Han har åkt ut mot Rusedski i båda två, och slagit bl.a. Mirnyi och Arthurs i 2 raka set. Popp lyckades visserligen bra i Nottingham, men annars har han inte vunnit i stort sett en enda match i år. I 5 set tror jag Arazi vinner, även om det inte blir en lättköpt seger. Värderar, 60 % på Arazi. Oddset 1.72 ger värdet 103.2 % och en insats på 2.7 % av banken.

David Nalbandian – Vladimir Voltchkov

Återigen ett ganska märkligt odds från Sportingbet. De har 2.37 på Voltchkov när snittet på övriga bolag ligger på 2.08. Nalbandian har inte spelat på gräs ännu i år, och fjolårsfinalisten känns inte som något större hot mot de stora namnen här. Voltchkov var ganska bra i Nottingham där han tog ett set av Rusedski i kvartsfinalen. Jag håller med övriga spelbolag om att Voltchkovs chanser ligger kring 44 %. Det ger ett värde på 104 % och en insats på 1.9 %.

Andra spelare som bör vinna är bl.a. Agassi, Verkerk, Henman, Novak och Escude.