Spelförslag – Wimbledon – måndag

Favoritoddsen är i mina ögon i fegaste laget på Sportingbet, så de bästa överoddsen tycker jag mig hitta på mindre etablerade spelare. Förutom de tidigare spel jag publicerat, kommer jag att spela på 5 matcher, som i mina ögon ser spelvärda ut. De tidigare spelen jag föreslagit är: 

Roger Federer som vinnare av turneringen
Värdering: 19% odds: 6.00 värde: 114% insats: 1.7%

Clement till åttondelsfinal
Värdering: 38% odds: 3.25 (tyvärr sänkt till 2.37, och ej längre spelvärt, jag hann inte spela)

Roddick till åttondel
Värdering: 63% odds: 1.66 värde: 104.5% insats: 4.1%

Henman till åttondel
Värdering: 55% odds: 1.90 (sänkt till 1.61, inte heller här hann jag spela)

Så till spelförslagen på måndagsmatcherna.

Fernando Vicente – Todd Martin

I mina ögon ett kanonodds på Vicente, som har varit duktig i de förberedande grästurneringarna. Han har bl.a. slagit Sanguinetti och Burgsmuller, samt tagit set mot Federer och Clement. Todd Martin vet vi inte alls var vi har, då han inte gjort många uppträdanden, speciellt inte på gräs, i år. I första omgången tror jag att det kan hända precis vad som helst med honom. Ser egentligen inte varför Martin är favorit här. Det borde vara på gamla meriter. Värderar 40-60, mest för att vara på den säkra sidan. Oddset 3.50 ger värdet 140 % vilket måste ses som mycket bra. Satsar 9.6 % av banken.

Ivo Heuberger – Paul Baccanello

Två kvalspelare som jag egentligen inte har någon större koll på. Men jag tror Sportingbet gjort ett litet fel i sin oddssättning. 2.20 på Baccanello känns märkligt om man ser till kvalturneringen. Baccanello har vunnit alla sina matcher komfortabelt i raka set. Heuberger däremot har fått slita för att ta sig till huvudturneringen, både i 2:a och 3:e kvalmatchen. Jag tror att Sportingbet ser Heuberger som favorit för att han spelat en del på ATP-touren. Han är rankad 180, och har inte slagit någon rankad bättre än 190 i år. De flesta andra spelbolag har runt 1.90 på Baccanello… Jag värderar 50-50. Värde: 110 % Satsar: 5 % av banken.

Max Mirnyi – Vincent Spadea

32:a rankade Mirnyi mot 18:e rankade Spadea. Mirnyi har inte alls varit bra på gräs de senaste 2 åren. Han slog visserligen Ginepri nu i veckan, men har också förlorat mot Arazi och Saulnier i de andra matcherna han spelat. Mirnyi är inte i speciellt bra form, har aldrig gått längre än till andra omgången i Wimbledon (trots 6 försök) och det skulle förvåna mig ganska mycket om han kom någon vart i den här turneringen. Spadea har bara spelat en ATP-match på gräs i år, där han förlorade mot formstake Popp. Inte så imponerande, men han brukar klara sig skapligt på gräset, och han har ett strålande år bakom sig. Ser Mirnyi som favorit trots allt, men det är inte med så mycket marginal som oddsen gör gällande. 40-60 i värdering. 2.75 i odds. Värde: 110 % Satsar: 3.4 % av banken.

Fabrice Santoro – Andreas Vinciguerra

Vinci tar sig an en Santoro med ett dåligt år bakom sig. Faktum är att Andreas har ett bättre vinstsnitt även om han spelat färre matcher. Santoro har som längst gått till 3:e omgången här på sina 7 försök, Vinci har klarat sig till 2:a båda gångerna han spelat. Santoro är ändå favorit med sin rutin, men ett litet spel tycker jag Vinciguerra kan vara värd, när nu Sportingbet har högre odds än de allra flesta bolag (3.14 är snitt). Värderar hans chans till 31 %. Oddset 3.5 ger goda 108,5 i värde. Insats: 2 % av banken.

Arnaud Clement – Robby Ginepri

Clement är den av favoriterna som har det mest spelvärda oddset i mina ögon. Han bekräftade mina tankar om den goda formen i och med finalplatsen i Hertogenbosch, där han till slut föll mot Schalken. Jag tror han har goda möjligheter att gå till åtminstone 3:e omgången här, och då är den halvdanne amerikanen Ginepri inget större hinder. 81 % värdering. 1.28 i odds, ger spelvärda 103.7 % i värde. Satsar 7.9 % av banken.

Det finns självklart ytterligare favoriter som absolut bör hålla, men jag håller mig ifrån odds under 1.10, åtminstone i första omgången. Några av dessa är: Hewitt, Federer, Roddick, Schalken och Rusedski. Något annat än seger för alla dessa skulle vara en överraskning.