Arkivet

Golf

Annika Sörenstam gjorde det med den äran, trots att hon missade cuten. Hon har bevisat att hon behärskar även en längre bana och skulle efter mer träning kunna ta en permanent plats på herr touren. 

Hon nådde oftast green på rätt antal slag, skaffade sig birde lägen och framför allt så vågade hon.

Andra ronden visade upp ett annat spel, där Annika var mer agressiv än den första dagen. Tyvärr brast bågen när hon spände den och hon slutade över för dagen.

Vi är övertygade om att detta inte var ett en gångs tillfäll. Om nu inte PGA ändrar sina regler lär vi få se henne på fler herrtvävlingar redan i år.

Slutresultat 5 över par och en 94: plats. Hon slog tio spelare och de flesta belackare.


Padraig Harrington kom tvåa i Benson & Hedges International Var du med på vårt förslag i onsdags? Hela tre (3) gånger pengarna på placering satt fin-fint!Nu angriper vi golfen och tack vare Whites vänner på IMG har vi ett bra spelförslag till helgens B&H International Klassisk turnering på den ännu mera klassiska och ärevördiga Belfry banan. Vi tror att Padraig Harrington vinner och rekommenderar spel på vinnare och plats. Odds 11,00 respektive 3,00.

Tennis

Sitter och följer måndagsmatcherna när jag skriver detta, och ser i nuläget Hewitt i stora problem, när han exakt nu har 3 matchbollar emot sig. En stor sensation om han blir utslagen av en kvalspelare, men detta händer titt som tätt just i den vanskliga första omgången. Nu är det klart. 3-1 i set till kroaten, och en av de stora favoriterna är borta. 

Jag ska nu försöka mig på att hitta spelförslag på tisdagens matcher, som också de är från den första omgången. Favoritoddsen är återigen ganska låga, i alla fall på de största favoriterna……Så började Johans Spelförslag – Wimbledon – tisdag 24 juni


Favoritoddsen är i mina ögon i fegaste laget på Sportingbet, så de bästa överoddsen tycker jag mig hitta på mindre etablerade spelare. Förutom de tidigare spel jag publicerat, kommer jag att spela på 5 matcher, som i mina ögon ser spelvärda ut. De tidigare spelen jag föreslagit är: ….

Så började Johans Spelförslag – Wimbledon – måndag 23 juni

Fotboll

Djurgården – Örgryte CET 19:00 tippar 2-2

Frågan man ställer sig är självklar. 
Hur kommer Djurgården att klara sig utan Johan Elmander och Michael Dorsin? 
Man har snabbt fyllt till backluckan efter Dorsin med det på pappret starka nyförvärvet Toni Kuivasto. En mittback som klassas som Finlands tredje bästa efter Liverpools Hyppia och Ajax Sarinen. Dock är han som nämnts mittback och vad Djurgården förlorade var en ytterback. Det har spekulerats att man stuvar om så att Markus Karlsson går ut på kanten. Vilket betyder att man har en ny backlinje att spela in. Dock är Kuivasto nödvändig då tidigare matcher har visat att befintliga ersättare ej ännu är nog pålitliga.

Elmander ersätts inledningsvis troligen av Samuel Wowoah då han är den av alternativen som har spelat där innan. En teknisk spelare som dock inte alls har Elmanders löpsteg och avslut utan är en mer irrationell spelare som gör det oväntade. På gott och ont. Annars är kanske unge Daniel Sjölund mer passande men han anses av Sören Åkerby vara aningen för liten. Tiden lär visa på att Djurgården kommer att behöva förstärka. Det känns som att målskytten Kim Källström kommer att bli än vikigare då ingen av de nu tillgängliga forwardsalternativen är några etablerade målskyttar. 

Att kvalet till Champions Leuge är på ingång är inget som skall spela in alltför mycket mot just ÖIS då även dessa är upptagna med Intertoto spel. Uddamålsvinsten i helgen gav återigen positiva besked i en match där Alfonsos målaptit höll i sig. Han kunde gjort fler mål men han har en förmåga att krångla till det för ofta framför mål. En match Hamrén för övrigt var mycket nöjd med sina spelare då man tvingades till flera ändringar och ändå gör man tre mål och vinner.

Kanske önskar sig Djurgården en lättare motståndare i denna match då Örgryte är inne i en bra period. Hamrén har fått ordning på maskineriet och brassarna förser med spets. Att sedan nu även Jeffrey Aybunn är tillbaka gör att man återigen har Allsvenskans bästa inlägg som extra vapen. Det vill säga när han fått några matcher i kroppen. I lördagens debut visade han enligt Hamrén upp en bra aggressivitet men tröttnade rejält på slutet. Vilket som bekant är en vanlig åtkomma hos spelare just tillbaka efter långa skadeuppehåll. 

Jag tror på 2-2 i en välspelad match där Djurgården, som naturligtvis vill visa sådana som mig att man inte faller samman, kommer att ha aningen mer boll. ÖIS får passa sig för hemmalagets patenterade löpningar genom att sitta djupt med innemittfältare. I gengälld får man ej låta Alfonso eller Aubynn ute på sin kant få för mycket tid att vända sig rättvända. För då kommer man ej hinna med.


Forward – Trelleborgs FF 28 juni kl 16:00 Närkingarna får den här omgången celebert besök i form av anfallsglada Trelleborgs FF.Trots att både Andrijevski och Lillienberg spelar i TFF så är det konstigt nog en uppflyttad back som är stenhet just nu. Tomas Magnusson gjorde succe direkt i första matchen som anfallare, 4-2 mot BP, där två av målen gjordes av Magnusson. Det kan man kalla sparkapital!

TFF har visat ruggig fighting spirit och tar inte stryk av något lag, dessutom spelar man enligt ”Djurgårdsmodell 4-3-3” och gör många mål.Forward har släppt in flest mål i serien. Mitt spelförslag är en säker tvåa. (RÄTT)


Halmstad sällade sig till skaran och hastigt och lustigt var huvustadens trio rent av mänskliga. Allsvenskan lever och det tackar vi för. Oavsett favoritlag så är det kul med en jämn serie! Tråkigt att Zoran Lukic redan nu ser avgrunden framför sig eller är det bara ett skickligt taktiskt rävspel han bedriver. I så fall är det en bra avsikt att tona ner förväntningarna och skapa lugn och ro kring laget.

Whites hittade förstås HBK och gick hem med sina spel till 2,10 och 1,90. Missade visst sitt lilla sidobet på halvtidspausen, men vad gör det en sådan här kväll?


Stockholm fick på tafsen när både Djurgården och AIK förlorade. Whites hittade MFF på handicappet till 1,85, men fick ge sig på krysset då Djurgården inte räckte till. Skall HBK nu kunna fullborda trippeln och ytterligare jämna till tabellen? Onsdagens match analyseras i Allsvenskan av Whites.


Örebro vann precis så enkelt som Whites förutspått och Enköping var snabbt nere på jorden igen. 3 av 3 spel korrekta och vi kan inte klaga på oddsen 1,47; 1,85 och 1,90. 


Real Madrid tog sin 29:e ligatitel efter en övertygande vinst mot Athletic Bilbao. De gav oss lite onödig spänning efter att ha tillfälligt slappnat av och så när släppt in Bilbao i matchen igen. Figo en av de bästa på planen och jag kan inte låta bli att undra över hur Beckham skall slå sig in i laget.

Whites satte alla tre spelen till 1,28 ; 1,90 och 1,66. Allt i LA LIGA presenteras här!Whites analyserar ’halvtidsläget’ i alla grupperna och utser gruppvinnarna! Whites gör avbön och gratulerar Sverige till en väl genomförd match. Vi på redaktionen stämmer in i hyllningarna och kanske får vi nu följa dem ända till Portugal!

Whites missade som sagt Sveriges match, men satte 2 av 3 spel i Italiens match till 1,72 och 1,75! Hittade Turkiets vinst även om den satt hårt inne. Makedonien spelade mycket bra och var helt orädda för motståndet. Rätt även på England dock kunde inte handicappet besegras.

4 av Whites 6 snabbförslag var korrekta och totalt 10 av 17 under denna EM kval dubbelomgång! 


De matcher vi bedömmer som ’banker’ för oss spelare är;

  • Danmark RÄTT
  • Tjeckien RÄTT
  • Ungern RÄTT
  • Tyskland RÄTT
  • England RÄTT
  • Turkiet RÄTT
  • Belgien RÄTT

EURO-2004 kvalificering runda juni med senaste oddsen på samtliga matcher inför veckan. 1,20 PÅ TYSKLAND MOT FÄRÖARNA MÅSTE VARA DE SÄKRASTE 20 % DU NÅGONSIN TJÄNAT. TA DET SNABBT INNAN DET SJUNKER! Satt som det skulle även om vi fick vänta till slutminuterna!


Det finns på förhand några ’bergsäkra’ matcher skrev Whites; 

Estland – Andorra, Makedonien – Lichtenstein, Sverige – San Marino och Holland – Vitryssland. 

Var du med på Whites kolumm spel? Skottland +3/4 @ 2,00 mot Tyskland satt fint inför Sverige matchen. Maskinen fick ge sig mot Bertie Vogst ettriga skottar. Missade dock totalt Danmarks 1-0 viktoria.

3 rätt av 3 möjliga på Sveriges match, vilket vi utgår från att du också hade, eller hur? Kul att Sverige äntligen gjorde rent hus i en match där de är/var favoriter!

Rätt på över i Finlands match och under i Spaniens match. Räddade upp de andra spelen på fast och handicap.

6 av 10 rätt på snabb förslagen. Bra jobbat Whites!


Vad hände? Hur kan ett lag tappa 3-0 på tio minuter och så fullständigt kollapsa? Debatten och eftersnacket är het på alla plank och forum tillgängliga i detta land.

All heder åt AIK som aldrig gav upp och visade en kampanda och moral, vi inte trodde dem besitta. Spelen gav vinst på över 2,5 till oddset 1,75, retur på handicappen och fasta spelet åt upp lite av kassan.


Whites, du är en klippa med analyserna på Allsvenskan! Tre rätt av tre möjliga när HBK slog Landskrona med hela 3-0 på Örjans Vall. Till oddsen 1,72; 1,80 och 1,85.

Och serieledande Hammarby gav 2 av 3 spel rätt till oddsen 1,88 och hela 2,25. Vi på redaktionen hoppas du följde Whites och avslutade helgen med ett rejält tillskott i spelkassan!


Champions League finalen slutade med Milan vinst efter straffläggning. Det blev som vi trodde en tät match, dock en av de bättre 0-0 matcher som spelats dän här säsongen

Whites prickade åter in tipset, denna gång till oddset 3 gånger pengarna!

Halmstad tappade överaskande sin ledning och fick nöja sig med oavgjort mot Elsborg. Vi missade därmed det fasta splet på hemmaseger, med endast 7 minuter kvar.

Dock satt spelet på under 2,5 mål till 2,15 och Allsvenska tipset fortsatt på plus. 


Stockholm – Skåne 1-1 när AIK och Helsingborg vann mot MFF respektive Djurgården. Whites hade nått på gång när han trodde att dominansen skulle rubbas för ett ögonblick. Tyvärr hände det i fel match med våra spelögon sett!


Wolves tillbaka i toppen efter 19 års frånvaro. Sheffield U bjöd upp till dans, men kunde inte följa Wolverhampton i turerna. 3-0 är stora siffror i en match där domarinsatsen kommenterades grovt av Neil Warnock. 

Managern för Sheffield blev uppvisad till läktaren efter några väl valda ord i halvtid. All heder åt Sheffield för en mycket bra säsong.

Nu är frågan hur Wolves skall klara sig mot lag som Manchester U, Liverpool och Arsenal? Räkna med aktivitet på spelmarknaden.

Cardiff tog klivet upp i ettan efter en dramisk och tät match. 1-0 först efter 114 minuters spel mot QPR.

Bournemouth klara för 2:an efter en övertygande seger över Lincoln med hela 5-2. Vårt val Lincoln föll på mållinjen och kunde i hålla uppe sitt fina försvarsspel som fört dem så här långt. Sydkusten firar triumfer efter att tidigare sett Pourtsmouth ta sig till Premier League och Southampton i en FA-cup final.


Örebro fullkomligt krossade Öster, med hela 5-1 och vårt handicap spel satt till oddset 1,70. Tack för det Whites!


Henrik Larsson två-måls skytt i en dramatisk final mot Porto. Celtic kom från underläge och kvitterade matchen till förlängning. Porto dock starkast i förlängningen, där Celtic efter en utvisning på Balde fick strida en man kort.

Nu väntar avgörandet i ligan på söndag borta mot Kilmarnock, medan opponenten Rangers tager emot Dunfermline.

Fasta spelet gav oss inget vid oavgjort, men tack vare handicappet på Celtic till 2,00 gick vi inte lottlösa den här gången heller.

Halmstad vann för första gången på över 40 år på Olympia mot Helsingborg! Tack för spel förslaget Whites och vi gratulerar HBK till en kanon insats.


Helsingborg – Halmstad
CET 19:00
Matchen har bytt ansikte och HBK tvingas till Olympia pga strejken. Notera dock att det är HIFs hemmamatch och att Svenska Fotbollsförbundet har därför ändrat höstmatchen. Halläningarna slipper nesan om två borta mot Helsingborgarna. Sportsligt, men ändå ett konstigt beslut då reserv arenan kommer i bruk.

Kolla vädret innan du spelar, det är stor risk för regn och med matchen igår kan Olympia bli mindre rolig att lira boll på. Det tenderar att kunna bli målsnålt om moder natur bestämmer sig för att tillfälligt halta våren. 

Inget av lagen har vunnit borta sedan 1959 och HIF tager glatt emot kommunalarnas hjälp till den här poängen! Ett sargat HIF som verkar skakat av sig de ekonomiska bekymmren och åter helt fokuserar sig på fotbollen.

Jonas Thern har en positiv syn och det syns i ett HBK som verkligen försöker göra något framåt. Dock är det dags att sluta med hedervärda förluster och hålla tätt bakåt. Jag såg ’socker-Conny’ i första matchen mot Norrlänningarna och då var han jämte Igor matchens utropstecken. Lagets stora svaghet och frågetecken inför säsongen verkade då räta ut sig. Efter den matchen har tyvärr belackarna fått rätt och det märks väl att backlinjen inte känner sig trygga.

Viktig match för båda lagen, då Skåningarna riskerar tapp mot Stockholms trion om man förlorar och HBK på ett tidigt stadium dras in i nedflyttningsgruppen vid förlust. Halläningarna kan betydligt bättre och kan de ta med sig inställningen från Örjans Vall till Olympia tror jag de kan överraska här.

Fasta spelet
60 % förtroende på att HBK skräller varför X2 till oddset 1,74 hos Gamebookers ger ett hysat värdespel om 104 %.

Handicap spelet
+0,5 Halmstad till oddset 1,90 med samma förtroendet ger mig hela 114 % och klart spelbart hos Sportingbet.com.


Whites gladde åter redaktionen med några execellenta tips under helgen.

FA-cupen gav oss den säkra ettan, även om det blev målsnålt, till oddset 1,53. Vi följde Whites handicap förslag och lyfte halva insatsen med 1,85 och fick den andra halvan i retur. Synd dock att Thierry Henry fick med sig hela laget i sin taktiska tidsfördröjning och att vi inte fick se ’Ljungan’ måla historiskt.

Analysen om Reals återkomst och att de skulle göra 4-5 mål var på pricken. 5-1 mot Malaga gav hela 1,95 på asian handicap spelet! Efter Deportivos förlust är det fortsatt tätt i La Liga.

Slutligen tackar vi för bjudoddset 2,70 på Inter. Vad tänkte Gamebookers på när de publicerade det oddset? Vi som spelade såg att oddset sjönk ju närmare matchen vi kom. Mer av den varan Whites!

Juventus var förkrossande överlägsna och vann rättvist med 3-1. Real startade mer defensivt än vi hade trott och kom aldrig igång med sitt anfalls spel. Figos straff var inte av någon större kvalitet och blev ett lätt byte. 

Vi ser fram emot finalen på Old Trafford i slutet av maj.


Modena – Inter CET 15:00

Ingen djupanalys direkt, men att ta Inter till oddset 2,70 måste vara ett av helgens bästa spel. Visserligen kan en viss besvikelse finnas efter att så knappt blivit utslagna av AC Milan. Hector Cupérs fortsatta ramtid som manager känns osäker och att pånytt säkra Champions League och placera sig som ’runner-up’ lär i vart fall stärka hans optioner.

Gamebookers har ett kanonpris till 2,70 på Inter borta. Stort bet rekommenderas på detta i mitt tycke överodds!

Real Madrid – Malaga CET 20:00

Nu är det upp till bevis för superstjärnorna och en förlust här kommer att resultera i ommöbleringar. Missnöje efter att redan missat Champions League titeln, vilket var säsongens främsta mål. 

Malaga utan några realistiska möjligheter att nå UEFA cup plats kan förväntas spela avslappnat och är inte alls ofarliga. Förlorade hemma med 2-3 mot Real tidigare under säsongen. Har bara förlorat en av de senaste matcherna och skall inte räknas bort.

Real får min röst mest beroende på att jag inte kan se dem tappa spelet två matcher i rad. Malaga kommer att få betala för vad som hände i Italien. Bli inte förvånad om vi får se en 4-5 mål från Reals sida.

Fasta oddset
1,30 känns inte spelbart

Handicap
-1,5 Real till oddset 1,95 ger mig mest värde för dagen.


Arsenal – Southampton CET 16:00

Skall Arsenal bli första lag som vinner cupen två gånger i rad på över 20 år? Mycket goda chanser till det och får vi bara klartecken från läkaren på Martin Keown och Oleg Lunhzy så är ett bergsäkert försvar på plats. Detta är det enda som oroar mig i min bedömning, då anfallet verkar hetare än någonsin.

Låt vara att de senaste matcherna saknat betydelse men att göra 85 mål på en säsong imponerar. Ett snitt på 3,34 mål sammanlagt när Arsenal spelar, varför jag knappast tror på målsnålt heller på lördag.

Southampton är naturligtvis bättre än vad de visat på slutet och har förtjänat finalplatsen. Frågan är om Strachan kan hitta rätt taktik? Skall han försöka hålla siffrorna nere och gå på ren kontra attack eller försöka spela det egna spelet? Beroende av Beattie som man är, står för över hälten av ’Helgonens’ målskörd, måste ändå ett organiserat anfall infinna sig.

Detta kan vara Seamans sista match på den här nivån och han har visat upp en otrolig vilja och kampanda. Om han innerst inne bestämt sig, vilket jag tror, så vad kan vara bättre än att hålla rent. I historie böckerna hamnar han ändå, men vilken avslutning!

Laguppställningar preliminärt
Arsenal: Seaman, Cole, Keown, Lunhzy, Lauren, Parlour, Pires, Silva, Ljungberg, Bergkamp, Henry

Southampton: Niemi, Telfer, Lunekvarn, M Svensson, Bridge, Baird,Oakley, Marsden, Prutton, Ormerod, Beattie

5 senaste matcherna
Arsenal V V F O V
Southampton V F O F F

Fasta oddset 1
Jag känner 70 % förtroende att Arsenal vinner till 1,53. Värdespel om 107 %, skynda dig och ta oddset innan det går ner!

Asian Handicap
-3/4 Arsenal är ett handicap som Gunners bör klara. 60 % säker och till oddset 1,85 är värdespelet hela 111 %. Visst skall de vinna och med två mål. 

Oddsen hittade jag hos PREMIERBETAllsvenskan igår (måndag) gick i linje med vad vi trodde och Helsingborg slog IFK Göteborg och klarade handicappet till 1,77.

Örebro fortfarande mycket bra hemma på konstgräset och båda spelen rätt till 1,80 respektive 1,85.


Premier League är slut för den här gången och vi kan börja summera. Spelen i sista omgången;
Bolton – Middlesbrough halva handicappet tillbaka och över 2,5 till oddset 2,00.

Birmingham – West Ham missade fasta spelet och satte handicappet till 1,95.

Leeds – Aston Villa, satte båda spelen till 1,90 respektive 1,875.

Manchester C- Saints, satte båda spelen till 2,02 respektive 1,875.

WBA – Newcastle missade två och satte över till 1,80.

Everton – Man U iskallt.

Alla tre spelen på Arsenal när de slog Sunderland, 1,61 o 2,10 och härliga 3,00 på Ljungberg.

Tottenham – Blackburn, båda spelen till 2,35 och 2,05.

Missade Fulhams viktoria mot Charlton, grrr!

Slutligen överraskade Chelsea mig eller var det Liverpool? Endast över 2,5 mål kom in till 2,05.

14 av 22 spel var riktiga och gav ett härligt netto till kassan, hur gick det för dig. Maila nu till Whites och kommentera Premier League.


Gårdagen gick lysande för det spel vi föreslog. Landskrona vann rätt enkelt hemma mot Öster och handicappet -3/4 till oddset 1,98! Vi hittade oddset hosGamebookers.


Vi tror att Landskrona kan vinna rätt komfortabellt hemma mot Öster och handicappet -3/4 till oddset 1,98 känns bra i handen. Kolla Gamebookers för alla odds för dagens tre matcher.


Nationwide leagues play-off har startat, med endast två överraskningar i vårt tycke. Hoppas att någon av pubarna i Din hemstad visade matcherna. 

Svensklaget Wolverhampton (mest fans här av alla div 1 lag) vann mot Reading. Skall äntligen vargarna ta sig upp den här gången? 

Nottinghams unga lag fick bara oavgjort mot Sheffield U och vårt handicapspel räddade kassan i den matchen. 

Cardiff motsvarade förtroendet och båda spelen satt till oddsen 2,95 respektive 2,03. 

QPR knep oavgjort mot Oldham och har straffspark inför hemmamötet. Våra spel på X2 till 1,52 och handicappet till 1,76 satt planenligt. 

Bury orkade inte med att slå Bournemouth en tredje gång den här säsongen och målöst till hemmapublikens besvikelse. Iskallt i båda spelen, även om handicappen gav halva insatsen tillbaka. 

Lincoln slutligen tog en dyrköpt seger med 5-3 och frågan är om det räcker mot Scunthorpe? Vi höll inte Lincoln om ryggen och står med brallorna nere!


Premier League matchen mellan Arsenal och Southampton blev en vänskapsmatch med många av de bättre spelarna bänkade. Vi fick se en ny stjärna födas, när Jermaine Pennant i sin debut gjorde hat-trick. Båda våra spel på Arsenal satt helgjutna efter 6-1 till oddsen 1,44 respektive 2.10.


Ronaldos läckra bredsida invid stolpen betalade bra och 5 gånger pengarna hemma redan efter 23 minuter! En mycket underhållande match där Juventus överraskade genom att spela mycket offensivt. De fick ändå ge sig och efter Roberto Carlos perfekta skott några meter utanför straffområdet vann i mitt tycke Real Madrid rättvist med 2-1.

Spelen gick hem med hemmaseger till 1,72 och halva handicappet returnerade 1,98 med den andra halvan återbetald. En alltigenom angenäm afton både spelmässigt och som åskådare framför TV-n.


Celtic gick upp i topp efter 4-0 över Motherwell på bortaplan. Vilken enorm upphämtning Larsson och grabbarna gjort. Samma poäng som Rangers, men en bättre målskillnad placerar Celtic i topp. Bådar gott inför UEFA cup finalen mot Porto!

Övrigt

Vi satte handicappet -0,5 på Sverige och vann till oddset 2,15 hos Sportingbet. Kan Tre Kronor även vinna finalen mot Canada och få sin revansch? Du bör hitta 2 gånger pengarna just nu.