Spel analyser
Header
 

 

 

Framsidan

Forum Nya tips fotboll Nya tips övrig sport Oddsjämförelse Tippare Nätverket Bookmakers Spelskolan Arkivet
AlltomSpel-Din egen sportportal. Den ledande sportportalen för Dig som vill vinna Dina vad. Collections

alltomspel.info v 4_3

Denna sida uppdaterad 

Dagens speltips från Whites

Allsvenskan addvertisement left column
PREMIERBET

Fasta odds på Allsvenskan.
Spela en combo och du får ännu högre odds på varje match!
 

 GAMEBOOKERS


gamebookers.com - the better you bet!

1X2 och asian handicap på Allsvenskan.  Över/under och halvtid.

10 % på din första insättning. Öppna ett konto idag!
 

bet365
bet365 kan du alltid lita på, sedan 1974!

Du får ett fritt första bet om £20 (275 kr) när du öppnar konto!

Heta odds på Allsvenskan.
 

 SPORTINGBET

Få upp till $100 i bonus när du öppnar konto. Svensk version och svensk telesupport.

Spelbart på Allsvenskan, Svenska cupen och Superettan!
 

BET-AT-HOME
Bet-at-home.com

Österrikaren som talar svenska. Bookmakern för dig som gillar tysk fotboll. Svensk och dansk fotboll varje omgång till kanonodds!
 

BETDAQ

Trött på att inte hitta bra odds? Hos Betdaq sätter du dina egna odds. Lägg eller backa med eller mot andra tippare.

Varför spela på låga odds hos ditt lokal spelbolag när du kan bestämma oddsen själv?
 

CORAL
 

Öppnade sin första shop redan 1926 och har med tiden blivit en av de ledande engelska bookies.

Bevakar svensk sport och publicerar sina odds tidigt!
 

LADBROKES
 

Hos världens största bookmaker spelar du tryggt till bra odds! Öppna ditt konto nu!

 
Whites är vår huvud krönikör och spelar på fotboll dagligen. Läs hans tips och speciellt asian handicap förslagen, vilket är hans specialitet. Whites följer de flesta av de Europeiska ligorna, med den engelska som absolut favorit. Vill du maila till Whites så kan du göra det på hans adress whites. Whites profil hittar du här.
Krönika Allsvenskan

Whites ser på Allsvenskan

Äntligen säger många, dominansen är bruten och samtliga Stockholmslag fick bita i gräset. Allsvenskan är jämn och med derbyn i Skåne och Stockholm denna omgång så kommer det spetsas till ytterligare.

Jag trodde inför omgång 11 att MFF och Halmstad skulle blanda sig i toppstriden. MFFs styrka, Peter Ijeh, är samtidigt deras svaghet. Hur kan ett lag tillåta sig att så starkt fokusera på en spelare? Taktiken fram till Ijehs comeback var defensiv och man lät sig falla in i medias hype kring skadan och MFF syn på sig själva som en mittenkandidat.

 15 omgångar kvar och maximala 45 poäng till, varför vi redan nu kan avfärda de 4 lägst placerade lagen från toppen. Ingen har nått mer än 56 poäng om vi bortser från Göteborgs fantastiska 59 poäng 1993 då Allsvenskan formades till en rak 14 lagsserie.

 Ett IFK Göteborg som jag i år tror får svårt att nå den övre halvan. Kolegan Örgryte från landets framsida är nog bästa laget från Götet i år. Boråsarna vill förstås ha ett ord med i laget, men då måste spelet på bortaplan bli positivare. Det går inte an att alltid spela för oavgjort!

Ett lag som lätt glöms bort när fokus står mellan Skåne och Stockholm är Örebro som säkert tackar för det. Att kunna ligga 4 med endast tre poäng ner utan att journalisterna vänder ut och in på spelarna måste vara skönt. Varför tager inte Aftonbladet pulsen på Gustav Andersson och kollar om han har några skelett i garderoben?  De behärskar konstgräset och vågar spela ut hemma med bra passningspel.

Halmstad stärker värdet på sina aktier för var omgång och Igor Sypniewski verkar kunna göra mål på allt. Räkna med att han kommer hårdbevakas än värre om det nu är möjligt. Karln verkar ju kunna hitta en målchans eller skall jag skriva, skapa en målchans ur praktiskt taget ingenting.

 

Hemmplan är alltid favör i fotbollen oavsett liga och nationalitet, men frågan om någon kommer slå Djurgården? Förkrossande 12 -3 i målskillnad talar sitt tydliga språk. De åkte nu på sin första förlust, max 2 blir det hemma och blir ändå bästa hemmlag med p.

Än värre är det för Sundsvall och IFK Göteborg som så här långt inte vunnit borta. Du måste vinna minst 5 matcher borta om du skall vara med i tätstriden! Kan inte se någon av dem klara detta.

Det ser i nuläget ut som att 52 pinnar krävs för att vinna serien, baserat på vad topplagen presterat hitintills. Dock är det mer troligt att 50 räcker och att vi får en tätare serie än fjolårets.

Bästa form har Malmö FF och sämst är fortfarande Öster, räknat på senaste 6 omgångarna. På väg upp är Elfsborg och HBK.

Nedflyttningskandidaten Enköping har chans på poäng igen nu när gästande IFK Göteborg fortfarande inte har vunnit borta. Antigen kommer första segern här eller så är man för evigt parkerad på den nedre halvan.Sämre lag än ESK i Allsvenskan var det länge sedan jag såg. Paritet med Trelleborg för två år sedan och de får svårt att knapra ihop 15 pinnar.

Sundsvall få också det svårt och kommer göra ESK sällskap ner. Landskrona och Öster i problem under hela säsongen och mina kvalkandidater.

Mästare blir Djurgården baserat på vad jag sett under de första 10 runderna. Runda 11 ändrade inte detta och jag tror att Sören Åkeby kan få Zoran att sluta oja sig över spelarförluster. Ingjut mod i grabbarna och tala om för dem att de kan reda sig utan Elmander!

 
Picks 1 1 juni
Malmö FF - Helsingborg 2-0
CET 19:00  
Hett Skåne-derby och vi får se om Prahl gjorde rätt som ignorerade Svenska cupen för denna match. Malmö blev utspelade mot Djurgården efter att enkelt vunnit mot dem i serien. Var detta ett satsande MFF eller ville de bara att matchen skulle vara över? Visst att DIF hade revansch att utkräva, men det saknades glöde från skåningarna och kanske är inte truppen bred nog för att divergera koncentrationen mellan serie och cup.

Jag tror dock inte att spelarna gav sig frivilligt och att detta var en s.k. läggmatche; därför kommer Helsingborg få betala dyrt. Ett MFF som på hemmaplan fullständigt avkläddes är revanchsuget och detta är match man skall vinna för att fortsätta tåget mot toppen. Majstorovic är avstängd och innebär ett klart avbräck, men trots detta klarar man uppgiften galant.

Helsingborg har spelat bättre borta än hemma och är klart med på den övre halvan. Däremot är formen tveksam och det känns som att de kommer fortsätta att tappa poäng. Hur kan samma lag förlora mot Enköping för att sedan slå AIK på Råsunda med 2-0. Detta följer man sedan upp med ett ovgjort resultat (2-29 mot Landskrona BOIS. Omöjligt att analysera och förstå HIF just nu, men i denna match tror jag de kommer 'tvåa' på det mesta.

MFF å andra sidan är på klart uppåtgående och blir Prahl lite känsligare i sin bedömning över hur och när man skall byta spelare så blir detta bra. Senast lät han Ijeh fortsätt och gå omkring och se ut som 'sju svåra år'. Jag talade med kompisar i Halmstad idag och de sa att han ofta gjorde samma taktiska misstag under sin tid i HBK. Du måste våga se byten som en del av det taktiska upplägget och inte som en åtgärd att lyfta ut trötta spelare.

Jag tror att MFF vinner tämligen enkelt och att målskörden ökas på rejält i detta derby!

 

5 senaste matcherna V=vinst, O=oavgjort, F=förlust
Malmö FF V V V F V
Helsingborg O V F V F
Fast odds spel Förtroende Odds Värdespel

1

55 % 2,00 110 % och jag tycker oddset är högre än förväntat
Handicap spel Förtroende Odds Värdespel
Malmö -1/2 55 % 1,95 107 % och spelvärde
Övriga spel

Under 2,5 mål är lite av en chansning, men MFF kan döda matchen om de vill

Odds
1,95
 
Picks 2 23 juni
Djurgården - Malmö FF 2-2
CET 20:00  
Formen hos Djurgården kan jag inte klaga på, men en tendens till mer mänsklighet har klart påvisats. Att de skall gå genom serien obesegrade och avgöra tidigt kan vi nu avfärda. Allsvenskan blir mer jämn än Zoran Lukic ville påskina i försäsongssnacket. MFF är klart förstärkta, framförallt mentalt av Peter Ijehs tidiga come-back.

Hemmaplan och 'Järnkaminerna' blir enormt svårslagna och i år med en förkrossande målskillnad om 12-1. Jag tror de klarar sig från förlust även ikväll, dock får de nöja sig med delad pott. MFF är på gång, tredje formstarkaste lag, och har gjort livet surt för Djurgården förr.

Förändringar är att Elmander utgår (avstängd), Eriksson-Ohlsson (skadad), och Kim Källström tillbaka för DIF. MFF saknar Olof Persson (avstängd) och i övrigt kommer man med det förnärvarande starkaste laget. Mycket lutar åt att MFF har dagens starkaste anfall och att DIF vinner kriget på mittfältet. Ungtupparna i anfallet är inte på något sätt dåliga, speciellt inte Babis, men jag tror Malmö kan hantera dem.

Ofta målfest och positiv fotboll när dessa båda lag möts och jag tror att vi även ikväll kan få njuta av 3-4 baljor. Mitt tips blir en målrik match som slutar med delad pott. Säg vad du tycker i FORUMET!

5 senaste matcherna V=vinst, O=oavgjort, F=förlust
Djurgården V O F V V
Malmö FF V V F V O
Fast odds spel Förtroende Odds Värdespel

x

45 % 3,40 153 % och där vill jag att oavgjort skall ligga
Handicap spel Förtroende Odds Värdespel
Malmö FF +3/4 55 % 1,85 102 % och håller som gardering även om DIF nu skulle vinna med uddamålet
Övriga spel

Resultatet 2-2 är värt en liten slant

Odds
15,00
 
Picks 1 1 juni
Malmö FF - Helsingborg 2-0
CET 19:00  
Hett Skåne-derby och vi får se om Prahl gjorde rätt som ignorerade Svenska cupen för denna match. Malmö blev utspelade mot Djurgården efter att enkelt vunnit mot dem i serien. Var detta ett satsande MFF eller ville de bara att matchen skulle vara över? Visst att DIF hade revansch att utkräva, men det saknades glöde från skåningarna och kanske är inte truppen bred nog för att divergera koncentrationen mellan serie och cup.

Jag tror dock inte att spelarna gav sig frivilligt och att detta var en s.k. läggmatche; därför kommer Helsingborg få betala dyrt. Ett MFF som på hemmaplan fullständigt avkläddes är revanchsuget och detta är match man skall vinna för att fortsätta tåget mot toppen. Majstorovic är avstängd och innebär ett klart avbräck, men trots detta klarar man uppgiften galant.

Helsingborg har spelat bättre borta än hemma och är klart med på den övre halvan. Däremot är formen tveksam och det känns som att de kommer fortsätta att tappa poäng. Hur kan samma lag förlora mot Enköping för att sedan slå AIK på Råsunda med 2-0. Detta följer man sedan upp med ett ovgjort resultat (2-29 mot Landskrona BOIS. Omöjligt att analysera och förstå HIF just nu, men i denna match tror jag de kommer 'tvåa' på det mesta.

MFF å andra sidan är på klart uppåtgående och blir Prahl lite känsligare i sin bedömning över hur och när man skall byta spelare så blir detta bra. Senast lät han Ijeh fortsätt och gå omkring och se ut som 'sju svåra år'. Jag talade med kompisar i Halmstad idag och de sa att han ofta gjorde samma taktiska misstag under sin tid i HBK. Du måste våga se byten som en del av det taktiska upplägget och inte som en åtgärd att lyfta ut trötta spelare.

Jag tror att MFF vinner tämligen enkelt och att målskörden ökas på rejält i detta derby!

 

5 senaste matcherna V=vinst, O=oavgjort, F=förlust
Malmö FF V V V F V
Helsingborg O V F V F
Fast odds spel Förtroende Odds Värdespel

1

55 % 2,00 110 % och jag tycker oddset är högre än förväntat
Handicap spel Förtroende Odds Värdespel
Malmö -1/2 55 % 1,95 107 % och spelvärde
Övriga spel

Under 2,5 mål är lite av en chansning, men MFF kan döda matchen om de vill

Odds
1,95

 

Allsvenskan

Snabba spelförslag på matcher där jag tagit oddsen från
GAMEBOOKERS

 

Enköping - IFK Göteborg 1 @ 3,40
Elfsborg +1/4 @ 1,90
Djurgården -1/2 @ 1,95
ESK - IFK Göteborg, under @ 2,15

MFF -1/2 @ 1,95

 
Grönt rätt spel
Rött fel spel
 
 
Footer
 

antal sidor lästa sedan den 8 maj 2003

Denna portal är producerad med stöd av PREMIERBET och Sportingbet.com

 

 
www.soccer-sites.com, Click the logo to go to the free soccer only search engine.
Vårt självklara val och rekommendation av asian handicap på all fotboll! 

BetHelp

 

   

Alla analyser och förslag är våra egna och representerar inte några insiders, fixade matcher eller garantier. Spela aldrig för mer än vad
Du har råd att förlora. Sport och spel skall skänka nöje och spänning, inte skapa problem. The editor of Bettinganalysis Limited.

Copyright © BettingAnalysis Ltd 2003
For problems or questions regarding this web contact webmaster. Privacy policy
Last updated: 28 June 2003.