Spel strategier
 

 

 

Framsidan

Forum Nya tips fotboll Nya tips övrig sport Oddsjämförelse Tippare Nätverket Bookmakers Spelskolan Arkivet
AlltomSpel-Din egen sportportal. Den ledande sportportalen för Dig som vill vinna Dina vad. Collections

Denna sida uppdaterad 

Index

Bookmakers ABC

Bookmaker länkar

Fria bet och spel

Nyheter

Recensioner

Spelskolan

Strategier

Svartlistade bookies

Trender

 

 
 
 
 

Kellys strategi

Kellys strategi eller Kellys kriteria publicerades första gången 1956 och är uppkallad efter John L Kelly Jr. Han arbetade då på Bells Labs när han skrev rapporten och teorin, som i första hand var tänkt att lösa problemet med störningsljud på telefonledningar.

Strategin går ut på att ge dig ett av de viktigaste svaren en spelare söker. Hur mycket skall jag satsa från min bank av X varje enskild gång för att maximera mina vinster och minimera mina förluster? Detta för att säkerställa en långsiktig värdeutveckling av min bank och vara vinstrik i mitt spelande.

Det kunde konstateras att om du spelar med samma insats varje gång så skulle en låg insats kunna ge dig en vinst men ack så långsamt, om du bettar förnuftigt utan att riskera din bank. På samma sätt kan en hög insats öka banken snabbare, men du riskerar vid ett par tre förluster i rad att tömma din bank. Inget av fallen är därför riktigt bra eller passande.

Kellys svar på detta var enkelt. Om du t.ex. erbjuds odds på 2,00 respektive 2,00 där chansen är 51 respektive 49 % så skall du satsa mellanskillnaden av detta, dvs 2 % av din bank.

Chans för att du vinner 51 %
Risk att du förlorar 49 %
Kellys strategi insats 2 %
bank, storlek SEK 1000
Insatsens storlek SEK 2

 Orginal formel är : Kelly % = W - (1-W)/R

där

Kelly% = procent av det kapital som skall placeras i en enskild transaktion
W = Historisk vinning i procent av ett spel eller trade system
R = Historisk genomsnittlig förhållande Vinst/förlust
 

Stragin använd för sportsbetting

Vi skall nu använda hans strategi för att spela eller betta på sport, eller andra event du kan betta på. Strategin skall endast användas under en lång serie av bets och inte i enstaka fall för att ge dig resultat. Du spelar på hur pass säker du är på en viss utgång i förhållande till det odds som satts för den utgången.

Formel

I = (p*k – 1) / (k – 1)

I = din insats på ett enskilt spel
p= ditt förtroende för ett visst utfall
k= oddset från bookmakern


Exempel: AIK – Djurgården

Alternativ

1

X

2

Bookien tror

37 %

33 %

30 %

Odds

2,70

3,00

3,33

Du tror

42 %

30 %

28 %

Vårt exempel skulle då ge följande resultat
I = (0,42*2,70-1)/(2,70-1) = 0,0788 dvs du skall satsa 7,9 % av din bank på detta spel.

Säkerhetsmarginal

För alltid bok på dina spel och mät hur duktig du är att hitta rätt, vad avser matchutgång och förtroende. Du skall ha bokfört minst 100 spel innan du hittat din nivå, för att undvika felmarginal, tillfälliga ’heta’ perioder och ’iskalla bets’.

Vi inför nu en ytterligare variabel kallad d (divisior) som skall spegla dig som bettor (spelare) och därmed ge dig en bra säkerhetsmarginal. Vanligt är att använda en faktor mellan 2 och 5 för att förbättra effekten av Kellys formel. Du vinner i långsammare takt och förlorar i en långsammare takt.

Is natural hormone replacement really safe? . Every reputable cheater should know the technique of card counting. . random drug testing legally . Cheaters men are possible to find everywhere: they try to make a fortune illegally and beat you. . genova annunci

Ett sätt att ta större hänsyn till hur bra du är som tippare är att använda din egen profil som d (divisior). Låt oss säga att du hittar 7 av 10 spel och därmed håller 70 %, vilket i sig är mycket bra. Din variabel d är då 1 / 0,7 = 1,43.

Förändrad formel

I = (p*k – 1) / (k – 1) / d

I = din insats på ett enskilt spel
p= ditt förtroende för ett visst utfall
k= oddset från bookmakern
d= din marginal

Vårt exempel skulle då ge följande resultat
I = (0,42*2,70-1)/(2,70-1) / 1,43 = 0,0551 dvs du skall satsa 5,5 % av din bank på detta spel.

Sammanfattningsvis så kan sägas att denna formel i sin ursprungliga version också används inom aktietrading och andra marknader där du jämför eget tyckande med vad marknaden erbjuder.

Det negativa vi hittat med denna strategi är att den bygger på att du är duktigare än bookmakern, att den kräver disciplin och matematiskt uträknande. I dag är det dock lätt att t.ex. göra i ordning ett excel ark eller en mindre databas som sköter både din bok över spel samt räknar ut hur mycket du skall betta.

Positivt är att Kellys formel hindrar dig från att gå bankrutt även om du missar 10 till 20 spel i rad. Den lär dig att hantera en bank och därmed bli en bättre spelare och att alltid jämföra ditt tyckande med vad marknaden erbjuder.

Du kommer snart se att du på detta sätt kan dubbla din bank inom relativt korta tidsaramar: Förutsatt att du följer insatsplanen (stake) och att du endast spelar då ditt förtroende är i linje med eller högre än erbjudet odds!

Använd vår Kelly räknare! (öppna filen om din browser frågar dig)
 

Kellys orginal dokument hittar du här (pdf)
 

     
       

 

antal sidor lästa sedan den 8 maj 2003

Denna portal är producerad med stöd av PREMIERBET och Sportingbet.com

 

 
www.soccer-sites.com, Click the logo to go to the free soccer only search engine.
Vårt självklara val och rekommendation av asian handicap på all fotboll! 

BetHelp

 

   

Alla analyser och förslag är våra egna och representerar inte några insiders, fixade matcher eller garantier. Spela aldrig för mer än vad
Du har råd att förlora. Sport och spel skall skänka nöje och spänning, inte skapa problem. The editor of Bettinganalysis Limited.

Copyright © BettingAnalysis Ltd 2003
For problems or questions regarding this web contact webmaster. Privacy policy
Last updated: 28 June 2003.