Vem vinner Wimbledons herrsingel?
Skall analysera kring oddsen på slutsegrare hos spelbolaget jag nu kommer att spela på tennis ifrån, Sportingbet. Jag tar inte upp damsingeln eftersom Sportingbet ännu inte lagt ut odds på denna, och jag är bortrest under helgen, så jag kan inte skriva det då. Kanske skriver något om den på söndag om jag hinner. Här kommer alltså analysen kring herrarna:

Oddsen på favoriterna ser du här:

Hela 63 av de 76 gånger turneringen spelats med seedningssystem, så har en top 6-seedad spelare vunnit. Det är 83 % av turneringarna. Räknar man bara de sista 20 åren är siffran 75 %. Hela 65 % av de senaste 20 årens turneringar har vunnits av en top 3-seedad spelare. Dessa spelare är i år Hewitt, Agassi och Ferrero. Ferrero kommer inte att vinna, han är för svag på gräset. Vi sätter in fjärdeseedade Federer i hans ställe och har med 70 procents säkerhet, segraren, om man ser till denna statistik. Frågan är ju nu om man kan lita till detta, eller om det kommer ytterligare en Ivanisevic från ingenstans. Det skulle såklart kunna hända. Men det är som sagt ytterst sällan det gör det. Jag är därför 90 procents säker på att ni ser segraren bland de 9 här ovan. Så nu gäller det bara att fördela de 90 procenten och se om vi har något spelvärt alternativ. Jag tar en i taget.

Sebastien Grosjean – Frankrike

Rankad: 25
Seedad: 13
Möter i första omgången: Thomas Enqvist

Grosjean har som längst gått till 4:e omgången i Wimbledon, men har nu visat mycket fin form innan den här turneringen, och slog både Hewitt och Henman i 2 raka set för en vecka sedan. Han fick till slut ge sig mot Roddick i finalen i Queens. Han har 2-3 i inbördes möten mot både Agassi och Henman, som finns på samma halva som honom. Han räcker förmodligen inte ända fram till finalen, men han kan störa vem som helst.

Chans till seger: 3 %
Odds: 26.00
Värde på eventuellt spel: 78 %

Scheng Schalken – Holland

Rankad: 33
Seedad: 8
Möter i första omgången: Arvind Parmar

Schalken har inte imponerat speciellt mycket innan turneringen och slogs ut mot Dent i andra omgången av Queens-turneringen. Men Dent är duktig och man skall inte räkna bort Schalken som trots allt gick till kvartsfinal förra året, där han slogs ut mot blivande vinnaren Hewitt. Schalken har mycket svårt mot de övriga favoriterna på sin halva, och har 1-7 i inbördes möten sammanlagt, mot Hewitt och Federer. Han har dessutom Kuerten, Schuettler och Martin på sin åttondel av lottningen. Svårt. Tror Schalken är nöjd med en upprepning av fjolårets kvartsfinalplats, och det kan han absolut klara.

Chans till seger: 2 %
Odds: 21.00
Värde på eventuellt spel: 42 %

Marat Safin – Ryssland

Rankad: 38
Seedad: 18
Möter i första omgången: Kvalspelare

Safin har inte spelat ATP-tennis sedan april, och han är inte alls i det slag han var i för något år sedan. Svårt att veta var man har Safin, och det känns som om det kan bli lite hur som helst här. Han har en kvartsfinalplats från 2001 som bästa Wimbledonminne. Möter möjligen Philippoussis i tredje omgången, och om han klarar det så väntar förmodligen Agassi. Klarar han sig förbi dessa så kan det gå hela vägen, men det gör han inte, är jag nästan säker på. Större risk för flopp här än för Schalken och Grosjean, men han har den större kapaciteten, så man vet aldrig…

Chans till seger: 4 %
Odds: 21.00
Värde på eventuellt spel: 84 %

Mark Philippoussis – Australien

Rankad: 31
Seedad: Oseedad
Möter i första omgången: Mariano Zabaleta

Den hårdservande australiensaren känns som den oseedade som har störst chans att gå riktigt långt. Förlorade redan i första omgången mot Krajicek i Queens, och det är svårt att veta var vi har honom. Med 3 kvartsfinalplatser och en åttondelsfinal på de 4 senaste starterna i Wimbledon så kan han den här turneringen. Tyvärr så slipper han nog inte Agassi, som han har så svårt för. 1-6 i inbördes möten (6 raka för Agassi). Men de har aldrig mötts på gräs, så man kan inte vara säker… Skulle han vinna där så kan vad som helst hända. Fågel eller fisk, allt beror på hur han får serven att fungera.

Chans till seger: 5 %
Odds: 21.00
Värde på eventuellt spel: 105 %

Tim Henman – Storbritannien

Rankad: 57
Seedad: 10
Möter i första omgången: Alex Corretja

4 semifinalplatser på 5 år. Ingen final. Tim Henman skulle nog vilja spela en grand slam-final hemma i England. Tyvärr ser hans form inte strålande ut. Han har inte riktigt kommit igång med sitt spel ännu, och jag vet inte vad jag ska tro. För någonstans känns det som om han borde komma igång. Han gillar ju den här turneringen så mycket. Hans del av lottningen ser inte sådär jättesvår ut, och hemmaplan är en fördel. Jag tror faktiskt att han kan överraska, för det vore en överraskning om han gick till final, i alla fall för mig.

Chans till seger: 9 %
Odds: 11.00
Värde på eventuellt spel: 99 %
  Andy Roddick – USA

Rankad: 7
Seedad: 5
Möter i första omgången: Davide Sanquinetti

21-årige Roddick har en strålande form, och slog Agassi, Grosjean, Dent och Rusedski i Queens. Fortsätter serven att stämma lika bra så kan han gå hela vägen. Han är dock aningen orutinerad och har ”bara” nått 3:e omgången i sina tidigare Wimbledon. Ser honom som knapp favorit till en semifinalplats, före Hewitt på den sidan. Når han dit kan han vara nöjd.

Chans till seger: 14 %
Odds: 7.00
Värde på eventuellt spel: 98 %

Roger Federer - Schweiz

Rankad: 4
Seedad: 4
Möter i första omgången: Hyung-Taik Lee

Federer är precis som Roddick i strålande form, och vann turneringen i Halle med bravur. Visserligen hade han inte lika hårt motstånd som Roddick, men Federer har varit strålande hela våren och han har tagit hela 4 titlar. Jag minns åttondelsfinalen från år 2001 då en 19-årig Roger Federer slog ut Sampras i 5 set. Jag minns hur jag tänkte att, han kommer att vinna den här turneringen så småningom. Blir det i år? Han har ganska svårt för de stora namnen, men då har han varken mött dem i år eller på gräs. Det kan gå, helt klart.

Chans till seger: 19 %
Odds: 6.00
Värde på eventuellt spel: 114 %

Leyton Hewitt – Australien

Rankad: 12
Seedad: 1
Möter i första omgången: Kvalspelare

Hewitt slipper Krajicek i andra matchen då denne inte startar, vilket gör att Hewitt möter kvalspelare i de 2 första omgångarna. Det borde han ju klara utan större problem. Sedan tror jag att han får se upp i tredje matchen, mot Dent eller Mirnyi. Kan bli problem där, för en Hewitt som inte alls lyckades i Queen’s. Han tappade t.ex. ett set mot Dick Norman, och han förlorade i 2 raka mot Grosjean. Var han inte tillräckligt motiverad? Ser regerande mästaren som svagare än förra året, och jag tycker inte han har större chans än varken Federer eller Roddick.

Chans till seger: 13 %
Odds: 5.00
Värde på eventuellt spel: 65 %Andre Agassi – USA
Rankad: 2
Seedad: 2
Möter i första omgången: Jamie Delgado

Agassi är favorit till slutsegern hos många. Jag tycker att han är det rättmätigt. Att han bara förlorat 4 av 34 matcher i år talar sitt tydliga språk. Coria, Ferrer, Roddick och Enqvist är de enda som besegrat honom. Han är dessutom på den enklare sidan av lottningen och borde kunna klara sig åtminstone till semifinal. Det var hela 11 år sedan han vann denna turnering, men han har fortfarande chansen att återupprepa bedriften…

Chans till seger: 21 %
Odds: 5.00
Värde på eventuellt spel: 105 %

Slutgiltigt spelförslag blir: Roger Federer till värdet 114 %. Jag använder mig utav Kellys kriterium vilket ger en insats på 1,7 % av banken när jag räknar med att sätta 60 % av mina spel.

 

Insatsen tillbaka från LADBROKES

Om du satsar innan kl.19 svensk tid den 22:e juni, på en seedad spelare som Wimbledon-vinnare, som åker ut i första rundan, får du tillbaka insatsen! Du kan satsa på antingen herr eller damturneringen (endast singelspel, max utbetalning 3500 SEK/kund)!

 

 

Diskutera Johans spelförslag i AlltomSpels FORUM.

 

            

AlltomSpel-Din egen sportportal. Den ledande sportportalen för Dig som vill vinna Dina vad. Collections

alltomspel.info v 4_3