Spelförslag – Wimbledon – fredag
Torsdagen slutade illa i och med att jag för andra gången under turneringen missade på Andreas Popps vinst. Den här gången var det Sluiter som fick ge sig i 5 set. Det enda positiva som inträffade i min portfölj var att Philippoussis kom ett steg närmare åttondelen. Robin Söderling gick återigen vidare, och imponerar. Han hade en svacka i första set och i mitten på det andra, då nerverna inte verkade hålla riktigt. Men sedan han vänt 1-5 till vinst i Tie-breaket i det 2:a setet, så hade Elseneer inte mycket att sätta emot. Söderling vann i stort sett alla bollar som gick mer än 3 gånger över nät, och vann som bekant med 3-1 i set. Mycket favoritsegrar annars idag, och det enda som kan kallas överraskningar var väl just Popps vinst samt att Sargsian slog ut Blake i 3 raka. Lurigt imorgon, då jag tycker Gimelstobs odds känns som det kanske bästa. Federer och Roddick tror jag starkt på, men oddsen är tyvärr närmast pinsamma på Sportingbet (1.16 resp. 1.06). Jag ger mig inte ännu, och det är väl dags att flytet kommer snart…

Björkman – Gimelstob

Gimelstob har spelat övertygande här och slog ut Clement i 2:a omgången efter 5 set. Mycket starkt, och jag tror Björkman får det tufft. Han har inte sett lika stark ut i de 2 inledande matcherna som han gjorde innan turneringen, och har släppt till hela 20 break-bollar mot ganska mediokert motstånd. Båda spelar i dubbelturneringen och det enda som känns lite negativt för Gimelstob är om hans dubbelmatch blir för utdragen ikväll. Gimelstob/Adams leder för tillfället med 2-1 i set. Björkman/Woodbridge vann i 3 raka. Jag tror dock att Gimelstob hinner ladda om till imorgon.

De två har bara mötts en gång tidigare, men det var längesedan. Då vann Gimelstob. Tror på en ganska jämn match, där det är 36 % att Gimelstob drar det längsta strået och Björkman får satsa fullt ut på dubbeln... Värdet på 3.25 blir 117 %.

Lopez – Saretta

Lopez imponerar oerhört, och slog grässtarke Youzhny med 3-0 i set i 2:a omgången. Om Youzhny var frisk (jag har inte hört något annat), så är det en smått fantastisk prestation. Saretta vann till slut med 10-8 i 5:e set mot grässvage Calleri. Men han vann inte främst på bra spel, utan på oprovocerade misstag från Calleri. 152 stycken hann argentinaren med! Det skulle inte förvåna mig om matchen fortfarande sitter kvar lite grand i benen på Saretta. Lopez är utslagen ur dubbelturneringen, eftersom han och Vicente bröt dagens match efter ett set. Jag vet tyvärr inte andledningen till detta. Antingen var någon skadad, eller så kände de sig underlägsna och valde att avbryta för att Lopez ska kunna satsa på singeln. Jag hoppas på det senare. Är Lopez kry så tror jag att han vinner här. Tyvärr håller Sportingbet återigen med mig och har det lägsta oddset på marknaden (1.66). Jag låter bli att spela där, men jag ville ändå tipsa om matchen. Man hittar runt 1.80 hos andra bolag, i skrivande stund. Värdering: ca 60 %.

 
  Hanescu – Schalken

Hanescu har spelat mycket bra, och bara tappat ett set på de 5 matcher han spelat inklusive kvalmatcherna (han har inte tappat något i huvudturneringen). Han har dessutom bara tappat sin serve 1 gång på de 2 första omgångarna. Schalken hade stora problem med Lapentti (vann till slut i 5:e), och Hanescu är inte sämre än ecuadorianen just nu. Ger Hanescu 25 % chans här. 4.50 ger 112,5 % i värde…

Schuettler – Martin

Martin slog visserligen Kuerten i 3 raka, men Kuerten är inte speciellt vass för tillfället. Amerikanen hade dessutom stora problem mot Vicente i första omg. Han är bättre än förväntat, men det är Schuettler också, och jag tror att 5:e rankade Schuettler kommit igång på gräset nu. Han imponerade stort mot Santoro, som han tog enkelt, och att slå Kratochvil med 3-1 är också bra. Jag tror Schuettler vinner här. 57 % i förtroende och 1.83 i odds ger 104 % i värde.

 

Diskutera Johans spelförslag i AlltomSpels FORUM.

 

            

AlltomSpel-Din egen sportportal. Den ledande sportportalen för Dig som vill vinna Dina vad. Collections

alltomspel.info v 4_3