Om Wimbledon-lottningen

På måndag startar årets 2:a grand-slam turnering. Jag tänkte titta till lottningen lite och fundera lite kring denna. Jag tar en fjärdedel i taget (vinnaren av en fjärdedel går till semifinal, och varje fjärdedel består av 32 spelare).

Första fjärdedelen

Högt seedade spelare (top 10): Hewitt (1), Roddick (5)
Antal kvalspelare: 3
Svenskar: Jonas Björkman
Se upp för: Sanguinetti, Rusedski och Dent

Kommentar: Medelstark fjärdedel där Roddick får ses som favorit, precis före fjolårssegraren Hewitt. Roddick får dock se upp med Sanguinetti redan i första omgången, som spelar den kanske märkligaste tennisen på touren. Han ser oerhört dålig ut helt enkelt, med sina lösa slag. Men de är låga och luriga. Hewitt är inte alls i sin bästa form och jag tror inte han räcker ända fram i år. Men han har ganska enkla matcher i början, mot en kvalspelare och (förmodligen) mot formsvage Krajicek, så en kvartsfinalplats borde kunna klara av, om inte amerikanen Dent skräller i 3:e. Björkman möter en kvalspelare i första omgången och borde avancera. Tror Björkman klarar sig till 3:e omgången, där han ställs mot Clement, och har en hygglig chans. Men Clement är favorit, fransmannen ser rätt bra ut just nu, och han kan överraskande ta kvartsfinalplatsen från Hewitt.

Mitt kvartsfinaltips: Roddick – Hewitt (Roddick vinner med 3-1 i set.)

Andra fjärdedelen

Högt seedade spelare (top 10): Federer (4), Schalken (8), Schuettler (9)
Antal kvalspelare: 1
Svenskar: Magnus Norman, Andreas Vinciguerra
Se upp för: Youzhny, Calleri

Kommentar: Mycket stark fjärdedel där det finns massor av spelare med hög kapacitet. Förutom de högst seedade bör framför allt Kuerten och Youzhny nämnas. Federer är klar favorit här, med all rätt. Han har en ganska enkel uppgift i åtminstone de 2 första matcherna. Sedan väntar nog Gambill, Fish, eller möjligen Gaudio. Ingen av dessa bör vara något större problem. De kan dock bli ett problem för Magnus Norman, som möter Gambill direkt och åker ut, om han nu spelar överhuvudtaget. Vinciguerra får det också han svårt, då han ställs mot Santoro i första omgången. Vinci har dock en bättre chans än Norman tycker jag. Om han går vidare så blir Schuettler för svår i andra omgången. Federer och Youzhny slåss om den första kvartsfinalplatsen, och Schuettler, Kuerten och Schalken kampas om den andra.

Mitt kvartsfinaltips: Federer – Schalken (3-0 till Federer)

 

Tredje fjärdedelen

Högt seedade spelare (top 10): Ferrero (3), Nalbandian (6), Henman (10)
Antal kvalspelare: 9
Svenskar: Thomas Enqvist
Se upp för: Ferreira, Enqvist

Kommentar: Mängder av kvalspelare på denna del, som jag ser som mycket svårtippad. Ferrero får det mycket svårt på gräset, men han har ganska lätt motstånd i början, och med sin form kan han klara sig till 4:e omgången. Fjolårsfinalisten Nalbandian möter kanske Ferreira i 3:e omgången, och jag tror att Ferreira kan överraska lite här. Englands hopp står till Tim Henman som möter grussvage Corretja i första omgången. Bra uppvärmning för Henman som snart borde komma igång med sitt spel. Jag tror han tar kvartsfinalplatsen från Nalbandian, Ferreira och Verkerk. På den andra sidan möter Enqvist Grosjean redan i första omgången. Engvist har 4-0 i inbördes möten och har absolut en chans. Vinner Grosjean så ligger vägen öppen till en kvart.

Mitt kvartsfinaltips: Henman – Grosjean (3-2 till Henman)

Fjärde fjärdedelen

Högt seedade (top 10): Agassi (2), Coria (7)
Antal kvalspelare: 3
Svenskar: Ingen
Se upp för: Sluiter, Stepanek

Kommentar: Här finns bara 2 top 10-seedade spelare, men ack så många spännande bland de övriga. Kafelnikov, Philippoussis, Novak, Zabaleta och Safin är några. Favorit är självklart Andre Agassi, som för övrigt är favorit till hela turneringen. Han stöter inte på något större motstånd i de 3 första omgångarna och går lätt till den 4:e, där jag tror att Philippoussis väntar. Agassi klarar honom också och går till kvarten. Den andra kvartsfinalplatsen känns tämligen öppen. Kafelnikov och Jiri Novak känns som favoriter, men Sluiter är också en het kandidat. Mitt val faller till slut på Sluiter. Han möter Kafelnikov redan i första matchen, och Kafelnikov har ofta svårt i den.

Mitt kvartsfinaltips: Agassi – Sluiter (3-1 till Agassi)


Fler analyser om turneringsvinnare och matcher kommer närmare turneringen.

Kommentera denna krönika i forumet!

            

AlltomSpel-Din egen sportportal. Den ledande sportportalen för Dig som vill vinna Dina vad. Collections

alltomspel.info v 4_3